Når børn leger og fjoller rundt, er de ikke altid gode til at passe på sig selv. Som forælder kan det somme tider være nervepirrende når der bliver lidt for stille, for så kan det ofte være fordi børnene laver noget, de ikke må. Hvis du som forælder vil have mere ro i sindet når dit barn leger, kan du gøre nogle ting, for at gøre hjemmet mere sikkert for børnene når de leger.

Sikkerhedshjørner på de skarpe kanter

De skarpe kanter på borde og andre møbler kan være farlige for små børn, særligt hvis barnet fortsat er lidt usikker på benene. For at sikre, at barnet ikke slår hul i hovedet ved at gå ind i en skarp kant, kan I som forældre påsætte sikkerhedshjørner i plastic på de skarpe hjørner. Hvis barnet efterfølgende går ind i kanten, gør det ikke nær så ondt, og barnet slipper for store sår i hovedet eller på kroppen.

Gelænder på trappen

Hvis I har en trappe i hjemmet, kan det gøre meget for børnenes sikkerhed at der er et gelænder på trappen. Et gelænder på trappen er vigtigt at have, så børnene har noget at holde fast i når de færdes på trappen. Særligt små børn har vanskeligheder ved at gå op og ned af trapper, og derfor er det essentielt at have et gelænder de kan støtte sig til. Det er også vigtigt at have afskærmning til trappehullet, så børnene ikke risikerer at falde ned. Når børnene leger og har fuld fart på, glemmer de ofte at orientere sig om hvor de befinder sig, og i sådanne tilfælde kan det let gå galt, hvis trappehullet ikke er afskærmet.

Undgå strøm og stød

Børn er ofte nogle ægte pilfingre. Derfor kan du med fordel sikre dine stikkontakter med plasticlåg eller blindpropper, som kan sikre, at dine børn ikke kan stikke små genstande ind i stikkontakten. Hvis det sker, kan dit barn risikere at få voldsomt stød og voldsomme forbrændinger som følge af stødet. Ved at sikre dine stikkontakter, kan du minimere risikoen for ulykker i hjemmet og gøre dit hjem til et mere sikkert sted for børnene at færdes.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here