Mange forældre føler sig pressede til at give deres børn en mobiltelefon, når barnet bliver omkring 7 – 10 år. Også selvom de mener, at det er for tidligt for børnene. Står du i samme situation, får du her tre råd til, hvad du kan gøre.

Det kan være svært at vide, hvad du skal gøre, hvis du føler dig presset af dit barn. Faktisk viser undersøgelser, at 70 procent af forældrene giver deres barn den første mobiltelefon, fordi de føler et pres fra deres omgivelser.

Dog behøver det ikke udelukkende at være en dum ting at få en mobiltelefon. Det kan nemlig også være en tryghedsfaktor at vide, du kan få fat i dit barn, uanset hvorhenne det befinder sig.

 

Tag en snak med de andre forældre

Ofte er det, når de andre børn begynder at få mobiltelefoner, at dit eget barn begynder at ville have en. Så er der pludselig nogle at interagere med, og det kan i værste tilfælde få de andre børn til at føle sig udenfor.

Derfor er det vigtigt, at I tager det op blandt forældrene i klassen, så I kan få lavet nogle retningslinjer, der gælder for alle. Samtidig er det en god idé, hvis I aftaler, hvornår det er okay at give sit barn en mobiltelefon. Så er der ingen, der føler sig udenfor.

At kunne tale sammen, uden det behøver at være ansigt til ansigt, kan samtidig være anledning til mobning. Det er også vigtigt, at I tager en snak omkring dette. Se eksempelvis Call Me med deres Tal Ordentligt-kampagne, der været med til at slå et slag for, hvordan man taler til hinanden. Både via telefonen, på nettet og i virkeligheden. På den måde viser mobilselskaberne et ansvar.

 

Tænk over at mobilen er et socialt redskab

Når du overvejer, om dit barn skal have en mobiltelefon, er det en god idé at kigge på, hvorvidt der egentligt er et behov for at få en. Er der et socialt behov, der eksempelvis bliver forbigået, såfremt barnet ikke får en mobiltelefon?

I nogle tilfælde kan det være en god idé at give sit barn en mobiltelefon, så det ikke går udover barnets sociale samvær med de andre børn.

 

Hjælp dit barn med, hvordan man begår sig på nettet

Når du giver barnet en mobiltelefon, åbner det op for en masse nye muligheder — også muligheder, som barnet måske ikke ved, det har. Nettet er stort, og det er ikke alle kroge af internettet, der er lige gode for et barn. Lær derfor dit barn, hvordan man begår sig på nettet.

DEL
Næste artikelBørnevenlige mobiler anno 2017

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here