Vi lever i en verden hvor vi mennesker kan fejle et utal af forskellige ting, hvilket i høj grad er på grund af vores fremskredne lægevidenskab, men der kan også være tale om et behov for at give alt en diagnose. Denne diagnose er i høj grad til, så lægen eller psykiateren bedst muligt kan hjælpe barnet eller den voksne. Mange voksne har især haft det hårdt, hvis de først sent bliver diagnosticeret med en psykisk lidelse, da de ikke har fået den nødvendige hjælp i løbet af deres barndom. Derfor er det så vigtigt, at man hurtigst muligt får opdaget det som påvirker ens søn eller datter i hverdagen. Hvis der er tale om en svær lidelse, så kan have bedst af at komme på en specialskole, og når han eller hun bliver lidt ældre komme på et social – psykiatrisk bosted. Læs mere her.

Hold øje med barnets sociale evner i skolen eller fritidsordningen

Nogle gange kan det være svært at opdage psykiske problemer ved sit barn, når han eller hun er derhjemme, da barnet jo har et trygt forhold til en selv som forælder. Hvis man har en mistanke om, at ens barn har speciale psykiske behov, skal man være i tæt dialog med hans eller hendes lærere eller pædagoger, da de ser barnets daglige sociale omgang med de andre børn.

Snak med nogen eksperter

Hvis man har en mistanke om, at ens barn har speciale psykiske behov, så er det vigtigt at få startet en dialog med en professionel som kan fortælle en om de tegn, man skal lede efter. På den måde kan man hurtigt få bekræftet eller afkræftet ens bekymringer og få afgjort, om ens barn skal til psykiater.

Vær absolut sikker på diagnosen

Som nævnt findes der en diagnose for næsten alle tilstande i verden, og en gang imellem kan det være for meget. Man skal derfor være sikker på, at man har med en psykiater at gøre som ikke bare giver en diagnose fordi det er det nemmeste at gøre.

 

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here