Der er mange argumenter både for og imod at cykle med cykelhjelm. Som cyklist er det dog en god idé at cykle med cykelhjelm. Faktisk anbefaler Cyklistforbundet, at du kører med hjelm. Dog er det stadigvæk ikke et lovkrav. Her får du dog et par gode grunde til, hvorfor dit barn bør cykle med cykelhjelm.

Fem ud af ti hovedskader kan undgås, hvis du blot kører med cykelhjelm. Styrter du eksempelvis med 20 km/t, vil du ramme asfalten med samme kraft, som hvis du får et halvt ton i hovedet fra frit fald. Et syvårigt barn vil få samme skader som en voksen på 40 år. Der er altså ingen formildende omstændigheder — og derfor er det lige så vigtigt for et barn at køre med cykelhjelm.

De gode vaner starter hos forældrene

Som voksen er det derfor vigtigt at være et godt eksempel. Ligegyldigt om der er tale om madvaner, rygning, motion eller dét at køre med cykelhjelm, så vil din adfærd smitte af på ungerne. Hvis du kører med cykelhjelm, vil dit barn ofte kopiere din adfærd. Samtidig vil du have lettere ved ‘forhandlingen’ omkring at køre med cykelhjelm, hvis du selv gør det.

Samtidig ligger det faktum, at det er sund fornuft at køre med cykelhjelm tæt. De kan reducere de skader, der vil opstå i forbindelse med et cykelstyrt. Omkring halvdelen af hovedskader kan undgås ved at bruge en cykelhjelm, der dækker tindinger, pande og baghoved.

Der findes mange fede børne cykelhjelme

En børne cykelhjelm behøver ikke at være klodset. Der findes nemlig rigtig mange med flotte motiver og i fede former, som med garanti vil gør det mere attraktivt for børnene at cykle med cykelhjelm. De fås mange steder, og de fleste legetøjsforretninger har cykelhjelme til børn. Du kan også få børne cykelhjelme på nettet. Det samme gælder cykelhandlerne.

 

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here