Børn fylder meget i huset, og sådan skal det også være. I et hjem skal der være plads til leg og kreativ udfoldelse, men nogle gange kan det være svært at indrette hjemmet på en måde, som passer både børn og voksne. Her giver vi dig tre tips til, hvordan du nemt giver mere plads til børnene uden at gå på kompromis med din egen plads.

Møbler i børnestørrelse

En stor hindring for især små børn er, at husets møbler er alt for store. Det gør det svært at komme op og ned af stole og sofaer, og det gør det farligere for børnene at bruge møblerne. Men der findes faktisk møbler i børnestørrelse, som båre er praktiske og passer ind i mange hjem. Blandt andet laver danske By KlipKlap børnemøbler, som passer til den nordiske indretning. Møblerne er lavet i bløde materialer, så børnene ikke slår sig, selvom de kravler rundt.

Se for eksempel By KlipKlaps stol her.

Indret et legerum

Hvis I har et ekstra rum, eller hvis barnet har sit eget værelse, er det ideelt at indrette et legerum. Barnets eget værelse kan sagtens bruges, da de fleste børn ikke har brug for andet end en seng og legetøj. Her kan legetøjet blive opbevaret, og der er plads til at lege hele dagen. Selvom det er vigtigt at lære børnene at rydde op efter legen, er der også mange fordele ved, at alting ikke skal pakkes væk hele tiden. Det giver mulighed for længere og mere komplicerede legeforløb, hvor barnet for eksempel kan lade den samme leg fortsætte over flere dage.

Brug børnesikringer

Det er aldrig en god idé at oversikre hjemmet, så det bliver besværligt for både børn og voksne at bruget hjemmet i hverdagen. Men velvalgte sikringer på de mest nødvendige steder sikrer, at du kan være lidt ekstra rolig, når børnene leger. Samtidig mindsker det risikoen for, at barnet rent faktisk kommer ud for et uheld.

Gode steder at sikre kan være trappen, ovnen og en eventuel pejs.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here