I de sidste par uger er solen for alvor kommet frem, og de første solskoldninger har allerede ramt. Derfor er det ved at være sidste udkald, hvis du vil beskytte dine børn mod solen. Børn er nemlig langt mere modtagelige for strålerne end voksne, og det er helt afgørende for eventuelle sygdomme, at man ikke bliver solskadet, når man er barn.

Spædbørn bør aldrig blive udsat for direkte sol, men større børn bør også opholde sig i skyggen, for at undgå de værste skadelige stråler. Børnene skal dog stadig beskyttes mod solen, da UV-strålerne kan bøjes og derfor også når ind i skyggen.

UV-tøj giver den bedste beskyttelse

Selvom vi er vant til at bruge solcreme, er den bedst muligt beskyttelse til børnene UV-tøj, som har faktor 50 og holder 98 % af solens stråler ude. Problemet med solcreme er, at de fleste ikke bruger nok, så beskyttelsen bliver væsentligt lavere, end hvad der står på flasken. Samtidig bliver solcremen hurtigt vasket af (det gælder også den vandfaste) eller den bliver gnedet af på tøj og møbler i løbet af dagen.

Pas på kemien

De seneste år har det også vist sig, at mange solcremer indeholder stoffer, som er mistænkt for at være hormonforstyrrende eller allergifremkaldende, og det er næsten umuligt at finde nogen, som er helt sikre. Det kan dog også være et problem med UV-tøj, hvis det er behandlet med kemiske UV-filtre. Derfor bør du altid vælge økologisk tøj, som for eksempel Petit Crabe, som ikke indeholder skadelige stoffer.

Hvis du vælger en UV-heldragt og hat, er dine børn næsten fuldstændigt beskyttet mod solen, og du kan lade dem være ude i mange timer. Du kan dog også vælge en UV-ble og supplere med solcreme på resten af kroppen, men så skal du være opmærksom på at smøre ind minimum hver anden time med et godt lag.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here