Hvis I allerede har børn, eller venter i spænding på at jeres ønskebarn skal melde sin ankomst, er I uden tvivl interesseret i at sikre hjemmet, så der ikke opstår farlige situationer, som nemt kunne være undgået. Her er et par tips til hvordan I kan børnesikre hjemmet.

Skjul ledningerne

Vi ved alle sammen, at der er gang i ungerne, hvad enten det er babyer eller små børn. Af samme grund kan I som forældre naturligvis ikke være over dem alle døgnets 24 timer. I kan med fordel sørge for, at alle løsthængende ledninger bliver skjult. Hvis de hænger løst langs væggen eller ligger på gulvet, indbyder de til at blive pillet i. I værste tilfælde kan der opstå risiko for kvælningsfare, men det kan nemt undgås ved at købe og opsætte fodlister. De skjuler ledningerne, og derudover ser det pænt ud, fordi rummet syner af harmoni.

Trappegitter for trappen

Hvis jeres hus eller lejlighed er i to plan, har I naturligvis en trappe, der forbinder de to. En trappe kan hurtigt blive farlig for de små, hvis de endnu ikke mestre at kravle op eller ned. Denne fare kan nemt undgås ved at opsætte et trappegitter, der gør det umuligt for de små at komme op eller ned, fordi lågen skal åbnes manuelt. Hvis børnene er nået en vis alder, og I ønsker, at de skal benytte trappen på sikker vis, kan I med fordel købe et ekstra gelænder i børnehøjde. På den måde har de noget at støtte sig til, hvilket forhindrer at de falder, hvis de får ubalance.

Pas på skarpe kanter

Når I vil gøre hjemmet mere sikkert for børnene, skal I også overveje hvorvidt kanterne på diverse låger, borde og skabe er så skarpe, at ungerne kan risikere at komme til skade, hvis de går eller kravler ind i det. Det kan nemt ordnes ved at købe silikonedutter, der er beregnet til at minimere skarpe kanter.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here