Står du, og skal indrette børneværelset, men du mangler nogen tips til, hvor du skal starte og slutte. Vi giver dig her nogle nemme tips til, hvordan du skal planlægge hele processen med at indrette børneværelset på den helt rigtige måde.

Farverne spiller en central rolle

Noget af det vigtigste i indretningen af børneværelset er farverne, som skal præge rummet. Her er det vigtigt, at du vælger nogen lyse og klare farver. Mørke farver kan virke for dystre, og rummet skal virke varmt og hyggeligt. Derfor er det vigtigt, at du vælger nogen lyse og varme farver. Start derfor hele indretningsprocessen med at vælge farver som passer til rummet, og som er med til at give den helt rette stemning.

Legetøjet skal være en del af indretningen

Når man indretter et børneværelse, må legetøjet gerne spille en central rolle i indretningen. Mange tror, at legetøjet skal gemmes væk. Det er på ingen måde rigtigt. Legetøjet må gerne være en stor del af rummet, det skal bare ikke ligge og flyde over det hele. Du kan eventuelt indrette et hjørne, hvor legetøjet er i fokus.

Valg af gardiner er vigtigt

Når man snakker om indretning af børneværelser, skal man også have gardiner i tankerne. Det kan være vigtigt for børnenes søvn, at der er helt mørkt, når de skal sove. Her kan lamelgardiner være en god løsning, da de kan lukke helt af for solen. Lamelgardiner er også nemme at betjene, så børnene selv kan trække dem for, når de bliver store nok.

Ingen computer på børneværelset

Mange begår den fejltagelse, at placere en computer på børneværelset. Det er ikke nogen god ide, da det kan give bagslag i fremtiden. Børnene kan ende med at lukke sig inde på værelset, og de kommer dermed ikke ud og leger. Placere derfor ikke en computer på børneværelset men i stedet i et rum, hvor I kan holde øje med børnene.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here