Børn er fantastiske. De udforsker hele tiden verden, og får de lov, prøver de også hele tiden verdens grænser af. Det er den proces, der skaber deres selvforståelse, deres verdensbillede og ikke mindst deres erfaringer, som påvirker næste eventyr.

Brændt barn skyr ilden – sådan siger et gammelt mundheld. Og det er jo sådan set rigtigt, for først når barnet har brændt sig ved det, hvilke ulykker, der ikke er hensigtsmæssige, men det er forældrenes evige last at samle op og redde situationen, når først uheldet har været ude.

De fleste ulykker sker i hjemmet

Nå ja, sagt med et smil i øjet, så kommer mange børn til at lave ulykker i hjemmet, og de skal fikses. Mange har oplevet, at børneværelsernes vægge er blevet overtegnet med fedttuscher, maling eller i allerværste tilfælde også spraymaling. I det tilfælde, skal du bruge hvis pletdækker over det tegnede område for herefter at overmale med den oprindelige farve.

Har drengebarnets småbiler ridset gulvet, eller har den lille prinsesse lånt mors højhælede på det bløde trægulv? Så kan det godt betale sig, at få kontakt til en ekspert i gulvafslibning som I løbende kan få en god kontakt til. Uheldet er desværre ofte ude, og med mindre, at din leverandør behandler hele gulvet, kan man løbende udbedre skaderne.

Lad barnet udbedre skaden

Er skaden først sket, er det vigtigt, at barnet også lærer det ansvar der ligger i at påtage sig det ansvar det er, at udbedre skaden og gøre det godt igen. Så lad dit barn hjælpe håndværkeren, og lad endelig barnet svinge kosten, når der er røget et glas på gulvet. Man har en tendens til at lade situationen være “farlig”, når først uheldet er ude, men før barnet til en aktiv del af løsningen, og så vil barnet også lære lidt heraf.

Lad barnet hjælpe gulvsliberen, eller lad barnet været en del af de indkøb der skal gøres, når barnets kunstværker på værelset skal males over. Har man skabt et problem, skal man selv være med til at løse det, og det lærer barnet her.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here