Der er igen tvivl om at trafikken kan være et ubarmhjertig stad at færdes som barn. Derfor er det vigtigt, at vores børn bliver bekendte med at færdes i trafikken, både som cyklist og som fodgænger så tildigt som muligt. I denne artikel er et par gode råd til hvordan du som sammen med dine børn, kan lære med at navigere sikkert og opmærksomt i trafikken.

Små børn skal også lære at passe på i trafikken

Der er igen facit på hvornår man som forælder skal have barnet med ud i trafikken. Start tidligt med at tage barnet med ud i trafikken, og lær tingene stiller og rolig. Børn lærer lynhurtigt derfor kan du med god grund tage dine børn med ud i trafikken fra en tidlig alder. Allerede fra barnet starter i første klasse, kommer de på trafik skole hvor de lære udsagnet ’’Først kigger du til højre. Kommer der nogen biler eller cyklister? Derefter kigger du til den anden side, og så igen til højre. Hvis der er frit, må man gå’’ Det kan virke overforsigtigt at kigge til højre og venstre flere gange, men pointen er, at det virker. Jo flere gange børnene selv er med til at kigge efter bilerne, jo mere sikkert bliver det for dem at færdes i trafikken.

Regelerne bag rettet er anderledes

Rigtig mange børn glæder sig til de fylder 18, og har ret til at tage et kørekort. Dette sker på baggrund af grundig teoretisk undervisning, hvor regler, betydning af skilte og situationsbilleder bliver terpet. Som kørelærer gennemgår man i kørelæreruddannelsen al relevant teori, som skal bruges i undervisningen af den enkelte elev. Meget af denne undervisning hjælper den unge med at blive fortrolig med reglerne og formålet er samtidig at lære at navigere opmærksomt og sikkert i trafikken. Men som bekendt skal man først til at lære at køre bil rigtig, når man har fået kørekortet.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here